Bitumen Dakbedekking

Wij bedekken uw bitumen dak met een waterdichte oplossing!

Bitumen dakbedekking

Het bedekken van een plat dak kan met behulp van diverse materialen. De meest gebruikelijke keuzes hiervoor zijn echter bitumen en EPDM. Beide soorten dakbedekking hebben een positieve invloed op de isolatiewaarde van het dak, en zorgen voor een verminderde kans op wateroverlast. Op deze pagina hebben wij wat meer informatie over de eigenschappen van bitumen, het verschil van bitumineuze dakleren met EPDM en de mogelijkheden voor het plaatsen van het dakleer. Wilt u weten wat de prijs wordt voor het leggen van een bitumen dakbedekking door Dakdekker Zaltbommel? Wij zijn werkzaam door heel Nederland.

Vraag een gratis offerte aan en ontdek de scherpe prijzen.

Bitumen daken

De voor en nadelen bitumen dakbedekking

Voordelen van Bitumen

Dakbedekking is in vele soorten, maten en materialen te verkrijgen. De juiste dakbedekking is echter van essentieel belang wanneer u zorgeloos wilt wonen of werken. Bitumen Dakbedekking is bij uitstek geschikt voor platte daken, maar kan ook op hellende daken toegepast worden. Enkele voordelen die Bitumen een goede keuze voor uw dak maken:

  • Bitumen dakbedekking is duurzaam
  • Daardoor ook zeer voordelig, met name op lange termijn
  • Met bitumen dakbedekking is uw dak waterdicht
  • UV bestendig
  • Bitumineuze dakbedekking heeft relatief weig onderhoud nodig
  • Bitumen dakbedekking is zeer eenvoudig aan te brengen

Nadelen van Bitumen

Natuurlijk kent bitumen als dakbedekking naast voordelen ook enkele nadelen. Zoals een wijs Nederlander altijd zei: “Ieder voordeel heeft zijn nadeel” Naast de vele voordelen van Bitumineuze Dakbedekking zijn er ook een aantal nadelen. Enkele nadelen van Bitumineuze dakbedekking zijn bijvoorbeeld:

  • Slechte UV- en zuurstofbestendigheid
  • Bitumen is soepel bij lage temperaturen
  • De beperkte levensduur van bitumen

Toch zijn er ook voor deze nadelen aan bitumen oplossingen gevonden. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor gemodificeerd bitumen oftewel APP of SBS, deze aanpassingen in het bitumen zorgen ervoor dat al deze nadelen verdwijnen en uw Bitumen dak ook UV bestendig is en weinig onderhoud nodig heeft.

Heeft u vragen over Bitumen dakbedekking of wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw dak, neem dan contact met ons op.

Gratis een offerte aanvragen voor mijn dak?

Offerte aanvragen